Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Και εσείς Κε Λέγκα όταν κυβερνούσατε τι κάνατε ;

Ν. Λέγκας: Ακάλυπτους αφήνει η κυβέρνηση τους κατοίκους του ορεινού όγκου του Νομού .

Νίκος Λέγκας
Στις παρυφές του εμπαιγμού των κατοίκων και των φορέων του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις βρίσκονται οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων, τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας, προαναγγέλλοντας την... κατάθεση νέας ερώτησης.
Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε σχετική ερώτηση του Τρικαλινού πολιτικού για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της ευρύτερης περιοχής και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κυρίως από την πτώση της γέφυρας Γκολφαρίου, τονίζεται ότι «όσον αφορά την κατάρρευση της γέφυρας Γκολφαρίου στην Κοινότητα Μυροφύλλου, αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»
Όμως, από την πλευρά του το εν λόγω Υπουργείο (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), στη δική του απάντηση, υποστηρίζει ότι «αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».
Ενδεικτική είναι επίσης η απάντηση του συνερωτώμενου Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από την επίσημη πρώτη του «Καλλικράτη», τη στιγμή δηλαδή που οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τελούσαν υπό κατάργηση. Σ’ αυτήν, οι υπηρεσίες αναφέρονται στην οικονομική στενότητα για την κάλυψη ζημιών του οδικού δικτύου και τονίζουν πως ότι «τυχόν υπόλοιπο προκύψει μετά την απόδοση από το Υπουργείο Οικονομικών του δωδεκατημορίου μηνός Δεκεμβρίου, θα διατεθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων τους σε σχέση με τις διαθέσιμες πιστώσεις».
Ο Τρικαλινός πολιτικός σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι από τις συγκεκριμένες απαντήσεις επιτείνεται η αγανάκτηση και η ανησυχία των κατοίκων του ορεινού όγκου του Νομού και συγκεκριμένα των τέως Δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Καστανιάς καθώς και των διευρυμένων Κοινοτήτων Μυροφύλλου, Ασπροποτάμου και Νεράιδας, καθόσον όλα τα ερωτώμενα Υπουργεία δηλώνουν αναρμόδια για την αντιμετώπιση των καταστροφών στα έργα υποδομής. Η καινούργια αυτή τακτική «κανείς να μη δηλώνει αρμόδιος» μας υποχρεώνει να επανέλθουμε αναζητώντας αρμοδίους και υπεύθυνες απαντήσεις, καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Λέγκας.
Trikalaola .

Δεν υπάρχουν σχόλια: