Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γέφυρα Γκολφαρίου .

Ερώτηση στην Βουλή από τον Φώτη Κουβέλη για την γέφυρα Γκολφαρίου Τρικάλων . 
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα την επανακατασκευή της γκρεμισμένης γέφυρας Γκολφαρίου στο Μυρόφυλλο του Ν. Τρικάλων, κατέθεσε ο Βουλευτής Φώτης Κουβέλης.
Στην ερώτηση, αναφέρει πως «Στις αρχές του χειμώνα, ο Αχελώος παρέσυρε και γκρέμισε τη γέφυρα Γκολφαρίου, την οποία κατασκεύασε η ΔΕΗ πριν από 15 χρόνια, ως υποχρέωσή της για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Γλύστρας, του φράγματος Μεσοχώρας, που εγκατέστησε μέσα στην κοινότητα Μυροφύλλου. Για την ποιότητα της κατασκευής της γέφυρας, οι κάτοικοι της περιοχής διατύπωναν εξαρχής αμφιβολίες. Δυο φορές μέχρι τώρα, χρειάστηκε να υποστυλωθούν και να ενισχυθούν οι κολώνες. Εξάλλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Μυροφύλλου απέστειλε πριν από μήνες έγγραφο στη ΔΕΗ για την επικινδυνότητα της γέφυρας. Μολονότι, συνεπώς, το πρόβλημα ήταν γνωστό, οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν. Η σημασία της γέφυρας είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή. Η εν λόγω γέφυρα ένωνε την κοινότητα με την εθνική οδό Τρικάλων –Άρτας, διευκόλυνε τα μέγιστα τους κατοίκους της περιοχής και συνέδεε το Μυρόφυλλο με το Βουργαρέλι Άρτας, το πιο κοντινό κέντρο εμπορίου και υπηρεσιών. Τα παιδιά του χωριού φοιτούν στο εκεί Γυμνάσιο-Λύκειο, ασθενείς επισκέπτονται στο Κέντρο Υγείας, πολίτες εξυπηρετούνται στο Αστυνομικό Τμήμα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κι άλλες υπηρεσίες. Οι εναλλακτικές συνδέσεις μέσω των οποίων διεξάγονται σήμερα οι συγκοινωνίες, είναι δυσπρόσιτες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των διερχόμενων.
Πρόσφατα, τρεις μηχανικοί εξειδικευμένοι στην κατασκευή γεφυρών, επισκέφθηκαν το σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα στο Γκολφάρι και συνέταξαν προμελέτη, σύμφωνα με την οποία σε διάστημα έξι μηνών μπορεί να αποπερατωθεί μία νέα, σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα που θα συνδέει την περιοχή, το Νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία, με το Νομό Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου».
Ο κ. Κουβέλης, ρωτά τους Υπουργούς «αν θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επανακατασκευαστεί άμεσα η ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής γκρεμισμένη γέφυρα Γκολφαρίου στο Μυρόφυλλο του Ν. Τρικάλων και αν θα ενταχθεί το έργο επανακατασκευής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των Υπουργείων τους με τη διαδικασία του κατʼ επείγοντος, ώστε να εκταμιευθούν άμεσα τα κονδύλια και να αποπερατωθεί η νέα γέφυρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: