Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κοινωνικό κράτος ! ! ! ! Πρώτα ο πολίτης ( και ας χρειάζεται 20 χιλ.περισσότερα να κατέβει στα Τρίκαλα ) .

Δεν καταργούνται αλλά μεταφέρονται οι ΔΟΥ Πύλης και Φαρκαδόνας!
Μισή δουλειά από το υπουργείο Οικονομικών που τις διατηρεί ως αυτόνομες εφορίες στον ίδιο χώρο .


Στο ερώτημα συγχώνευση ή απλή μεταφορά αναμένουν απάντηση οι εφοριακοί των Τρικάλων για τις ΔΟΥ Πύλης και Φαρκαδόνας.
Η απόφαση για να απομακρυνθούν οι ΔΟΥ από την Πύλη και τη Φαρκαδόνα είναι ειλημμένη. Επί του παρόντος ο Νομός Τρικάλων θα έχει Εφορίες στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, με την τελευταία, να απειλείται και η ίδια στο μέλλον με μεταφορά, σύμφωνα με συνδικαλιστές εφοριακούς.
Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν εφοριακοί υπάλληλοι του Νομού οι ΔΟΥ Πύλης και Φαρκαδόνας δεν συγχωνεύονται αλλά απλώς μεταφέρονται στην έδρα του Νομού, στα Τρίκαλα!
Θα συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο που στεγάζεται και η ΔΟΥ Τρικάλων, επί της οδού Κολοκοτρώνη, αλλά δεν θα συγχωνευθούν! Στο ίδιο κτήριο θα στεγάζονται τρεις εφορίες, των Τρικάλων, της Πύλης και της Φαρκαδόνας με ξεχωριστούς διευθυντές η κάθε μία εξ αυτών!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεταφορά και όχι η συγχώνευση προέκυψε λόγω της αδυναμίας μεταφοράς των δεδομένων στην κεντρική ΔΟΥ του Νομού. Η αδυναμία είναι οικονομική. Η μεταφορά δεδομένων στο σύστημα TAXIS συνεπάγεται ένα υψηλό κόστος το οποίο ίσως καθίσταται απαγορευτικό στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Το ερώτημα που τίθεται μεταξύ των εφοριακών του Νομού και όχι μόνο είναι ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετεί η μεταφορά των εφοριών από την περιφέρεια στο κέντρο του Νομού όταν παραμένουν αυτόνομες ΔΟΥ; Ποια οικονομία… κλίμακος επιτυγχάνεται για το κράτος;
Αντιθέτως, εκτιμάται ότι η απλή μεταφορά των ΔΟΥ θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας των εφοριών καθώς στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τρεις διαφορετικές εφορίες με τον φορολογούμενο να αναζητά από γραφείο σε γραφείο τη δική του ΔΟΥ προκειμένου να εξυπηρετηθεί.
Επιπρόσθετα προκύπτει και ζήτημα χώρου καθώς στο υπάρχον κτήριο της ΔΟΥ Τρικάλων θα συστεγαστούν και άλλες δύο εφορίες με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: