Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν . . . . .

Στα 115 εκ. ευρώ η περιουσία του Δήμου Πύλης .
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή της από τους ορκωτούς λογιστές .
Κ. Κουφογάζος: «Έχουμε δύναμη στα χέρια μας»


Άδεια ταμεία, χρέη ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και περιουσία που φτάνει τα 115 εκατομμύρια.
Αυτή είναι η εξίσωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Πύλης με το χρέος και την περιουσία να είναι οι μόνες σταθερές. Η ρευστότητα που συνδέεται άμεσα με την δυνατότητα του Δήμου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του παραμένει το μεγάλο ζητούμενο λόγω της συνεχούς υποχρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση.
Η απογραφή του Δήμου Πύλης έχει ολοκληρωθεί και οι ορκωτοί λογιστές παρέδωσαν τα συμπεράσματα στον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο.
Η περιουσία του καθ’ αυτού Δήμου Πύλης ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Συμπεριλαμβάνονται κινητά, ακίνητα, εκτάσεις κλπ.
Αν στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριληφθεί και η περιουσία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της νέας Εταιρίας Αξιοποίησης Ακινήτων που περιλαμβάνει στα περιουσιακά της στοιχεία και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου, η περιουσία του διευρυμένου Δήμου Πύλης που ξεκινά από την Πηγή και φτάνει μέχρι τη Λαφίνα, στα σύνορα του Νομού Άρτας ανέρχεται στα 110 με 115 εκατομμύρια ευρώ.
Ισχυρή δύναμη…Ο κ. Κουφογάζος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εικόνα για την περιουσία του Δήμου Πύλης, τόνισε πως «ο Δήμος έχει δύναμη στα χέρια του».
Μπορεί ο Δήμος να έχει περιουσία δεν έχει όμως ρευστότητα. Η υποχρηματοδότηση την οποία επαναφέρει ως θέμα ενημέρωσης στα Δημοτικά Συμβούλια ο κ. Κουφογάζος έχει σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του Δήμου Πύλης.
Να σημειωθεί πάντως, ότι ο απολογισμός με όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τον συνοδεύουν από την έκθεση των ορκωτών λογιστών θα έρθει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης σε ειδική συνεδρίαση το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: