Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μιλάμε για πείνα . Εκεί μας έχουν φτάσει . . . . .

Η φτώχεια είναι εδώ, στην Πύλη!

Η έννοια της φτώχειας, είναι πλέον πιο οικεία για τους Έλληνες, με τον φτωχό, να μην είναι μόνο ο άστεγος ή ο ζητιάνος αλλά και ο γείτονας της διπλανής πόρτας, που δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί και να βλέπει άδειο το ψυγείο του, δέκα μέρες πριν πάρει το επόμενο μηνιάτικο, αν έχει βέβαια δουλειά για να πάρει μηνιάτικο.
Η φτώχεια λοιπόν, είναι κοντά μας. Είναι εδώ στην Πύλη, όπου χθες σχηματίστηκαν ουρές για ένα κιλό γραβιέρα.
Μια κωμόπολη με 2.000 περίπου κατοίκους έχει 330 άπορους οι περισσότεροι από τους οποίους κατέκλεισαν χθες το πρώην Δημαρχείο για να πάρουν λίγη γραβιέρα. Όχι κάποιο είδος πρώτης ανάγκης, αλλά ένα κιλό γραβιέρα με το οποίο ίσως διασκεδάσουν την πείνα τους.
Ναι, μιλάμε ξανά για πείνα. Εκεί έχουμε φτάσει ή καλύτερα εκεί μας έχουν φτάσει…
Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβει τη θλίψη του για την απελπισία των δημοτών του. Καθημερινά στο γραφείο του δέχεται αναξιοπαθούντες συνδημότες του οι οποίοι δεν ζητούν κάτι εξεζητημένο αλλά τα στοιχειώδη για να επιζήσουν.
Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα στην Πύλη, στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, στη Φαρκαδόνα. Αυτή είναι η κατάντια μας.
Είναι ανάγκη, συνεπώς, να δούμε την αλήθεια κατάματα. Να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Να συμφωνήσουμε, ως κοινωνία αρχικά, ότι δεν φτάνουν οι συντάξεις των 300 ευρώ στους αγρότες για να ζήσουν. Δεν φτάνουν οι μισθοί των 500, 600 και 700 ευρώ για να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του, ένας οικογενειάρχης. Να το συμφωνήσουμε και να το παλέψουμε, ως κοινωνικό αίτημα πρώτης γραμμής… Διαφορετικά αύριο ίσως επιτευχθεί ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά χαθεί η κοινωνία.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: