Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Χ@@ε μέσα Καλλικράτη . . . . .

Κ. Κουφογάζος: «Στο λουκέτο οδηγούνται οι Δήμοι» .
Λόγω της δραστικής μείωσης των κονδυλίων από τον κεντρικό προϋπολογισμό . 


Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος για τη βιωσιμότητα των Δήμων λόγω των μειωμένων κονδυλίων-πόρων από τον προϋπολογισμό του 2012.
Μάλιστα -όπως υπογραμμίζει- ο κωδικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με το 2010 είναι μειωμένος κατά 2/3, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινδυνεύουν άμεσα να βάλουν «λουκέτο».
Με το κατατεθέν σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων της τάξης του 32% σε σχέση με φέτος, που επίσης είναι μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το 2010.
Ειδικότερα, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δισ. φέτος, μειώνονται στα 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγους μήνες είχε υπολογίσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων ανέρχεται στα 3,8 δισ. ευρώ.
Ωστόσο από την αναλυτική και ανά κωδικό του Προϋπολογισμού 2012 επεξεργασία προκύπτει μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ.
Μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ ο κ. Κουφογάζος σημείωσε πως τα μειωμένα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, «βάζουν ταφόπλακα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη πραγματικότητα όχι μόνο στη λειτουργία των Δήμων, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Κουφογάζος υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη μείωση στα κονδύλια του κεντρικού προϋπολογισμού προς την Αυτοδιοίκηση έρχεται αθροιστικά με τις μειώσεις που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Δήμων.
Ο Δήμαρχος Πύλης εκτίμησε πως αν η κεντρική διοίκηση και ειδικότερα η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, δεν δουν την πραγματικότητα στην Αυτοδιοίκηση και δεν αναθεωρήσουν τις συγκεκριμένες προβλέψεις το βέβαιο είναι ότι με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, οι Δήμοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο «λουκέτο».
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: