Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μόνο ικανοποίηση . . . . .

Ικανοποίηση για τα έργα στο Δήμο Πύλης .
Η δρομολόγηση προς υλοποίηση του δρόμου Πύλης – Μουζακίου και των αντιπλημμυρικών έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τη Δημοτική Αρχή .


Την ικανοποίησή του για τη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σημαντικών έργων για τον Δήμο Πύλης, όπως τα αντιπλημμυρικά στον Παραπόταμο και ο δρόμος σύνδεσης με το Μουζάκι εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κουφογάζος.
Πρόκειται για έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού στο Δημαρχείο Πύλης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το πρώτο εξ αυτών, η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης στο ΣΜΑ Πύλης που θα μειώσει την απόσταση μεταξύ Πύλης και Μουζακίου κατά 5 χιλιόμετρα συμβάλλοντας στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των δύο όμορων, αλλά και «αδερφών» Δήμων όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Κουφογάζος, προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Το συγκεκριμένο έργο όπως ανέφερε ο κ. Κουφογάζος στην ΕΡΕΥΝΑ, προωθήθηκε σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Μουζακίου στο πλαίσιο της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. Όντας ο ίδιος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΔΥΘ προώθησε την σύνταξη της μελέτης με την αιτιολογία της εξασφάλισης εύκολης πρόσβασης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης. Η συγκεκριμένη μελέτη αφού «ωρίμασε» προωθήθηκε προς ένταξη ως περιβαλλοντικό έργο καθότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι στα έργα οδοποιίας.
Επίσης, κατά την επίσκεψη στην Πύλη ο κ. Αγοραστός εξήγγειλε και την ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικών έργων στην Τοπική Κοινότητα Παραποτάμου, ύψους 1.107.000 ευρώ αλλά και στο Παλαιομονάστηρο ύψους 630.000 ευρώ που θα θωρακίσουν περαιτέρω τον Δήμο Πύλης από πλημμυρικά φαινόμενα.
Ωστόσο, ο κ. Κουφογάζος δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες από τον Δήμο Πύλης προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, μεταξύ των οποίων έχει ιδιαίτερη σημασία η γέφυρα του Αγίου Βησσαριώνα που οδηγεί στο ομώνυμο χωριό, αλλά και συνδέει την Πύλη με τις τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Πιαλείων, όπως και την Καλαμπάκα.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: