Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Εκεί στα ορεινά . . . .

Ασθενείς χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις .
Δεν χρειάστηκε να επέμβουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΣΕ, παρότι βρισκόταν σε ετοιμότητα εξαιτίας της κακοκαιρίας .


Οι άστατες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και σήμερα και θα διαρκέσουν έως και την ερχόμενη Τρίτη .
Αν και βρισκόμαστε στη καρδιά του φθινοπώρου, εντούτοις το σκηνικό που διαμορφώθηκε τη χθεσινή ημέρα σε ολόκληρο το φάσμα του νομού Τρικάλων ήταν χειμωνιάτικο.
Ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις, ισχυροί κατά τόπους άνεμοι, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, διαμόρφωναν το χθεσινό τοπίο.
Όπως είναι γνωστό οι άστατες καιρικές συνθήκες έκαναν την εμφάνισή τους από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες έως και το πρωί της Τρίτης.
Για μια ακόμη ημέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή των Τρικάλων, έθεσαν σε επιφυλακή τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΣΕ.
Ωστόσο τα μηχανήματα και οι υπάλληλοι των δυο Υπηρεσιών δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αν και σε ορεινές περιοχές του νομού σημειωνόταν ασθενείς χιονόπτωση.
«Βρισκόμαστε επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κύμα κακοκαιρίας για να μην υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Όλα τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό βρίσκονται σε ετοιμότητα και πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα», υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Σημειωτέον ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρισκόταν για μια ακόμη ημέρα σε επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα των Δήμων του νομού, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση γύρω από την επικρατούσα κατάσταση και συντονισμός για την αντιμετώπιση των οποίων προβλημάτων ενδεχομένως καταγραφόταν.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους Δήμους που στην αρμοδιότητα τους ανήκουν ορεινές περιοχές, σημεία τα οποία κατά το παρελθόν είχαν παρουσιάσει μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Ο κ. Μιχαλάκης τέλος, αναφερόμενος στο επόμενο χρονικό διάστημα και στο ζήτημα ότι το οδικό δίκτυο των Τρικάλων θα επιβαρυνθεί με τη διέλευση βαρέων οχημάτων, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα Τέμπη, συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των ανδρών της Τροχαίας, χρησιμοποιώντας τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου αυτές απαιτούνται .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: