Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Καλλικράτης " επί το έργο " . Δεν αφήνει τίποτα όρθιο . . . . . . .

Κλείνει το ΚΕΠ Θεοδωριάνων .
    
Sample Image

Μάθαμε ότι υπάρχει σκέψη και πρόταση της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων να καταργήσει τα ΚΕΠ Θεοδωριάνων και Μελισσουργών και οι δύο υπάλληλοι να μεταφερθούν και να καλύψουν ανάγκες του ΚΕΠ Βουργαρελίου. Μάλιστα η πρόταση έρχεται μετά από έγγραφο, που δεν είναι δεσμευτικό, του αρμόδιου υπουργείου για συγχώνευση των ΚΕΠ.
Η πρόταση αυτή μας βρίσκει καθολικά αντίθετους τόσο εμάς όσο και τη συντριπτική πλειοψηφία των Θεοδωριανιτών και αν τελικά προχωρήσει και κατατεθεί για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξουν από μέρους μας έντονες αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο υπάλληλος του ΚΕΠ προσφέρει τεράστιο έργο τους μήνες από Μάιο ως Οκτώβριο που βρίσκεται στο χωριό, αλλά και τους χειμερινούς μήνες που κατεβαίνει λόγω του μεταβατικού χαρακτήρα της κοινότητας στο κοινοτικό γραφείο της Άρτας, εξυπηρετεί άμεσα γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία όλους αυτούς τους δημότες του Δήμου μας, που μένουν στην Άρτα ή κοντά στην Άρτα.
Η σκέψη αυτή δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι τα Θεοδώριανα και οι Μελισσουργοί είναι οι πλέον ορεινές τοπικές κοινότητες του Δήμου μας με τα μεγαλύτερα προβλήματα, που σαφώς χρειάζονται και τη μεγαλύτερη βοήθεια και στήριξη από το Δήμο.
Αν σκεφτούμε ότι σε ένα μήνα συνταξιοδοτείται και ο Γραμματέας της κοινότητας, άρα καταργείται και η θέση του Γραμματέα, στο κοινοτικό κατάστημα των Θεοδωριάνων θα μείνουν μόνο οι ταμπέλες και ένα τεράστιο λουκέτο στην πόρτα. Και μιλάμε για τα Θεοδώριανα την κοινότητα που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το νεοσύστατο Δήμο, την δεύτερη σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε όλο το Δήμο, τη μεγαλύτερη σε έκταση και την πλέον ορεινή.
Καλούμε το Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο του ΚΕΠ των Θεοδωριάνων και τους δημοτικούς και τοπικούς μας συμβούλους να αντιταχθούν στην απόφαση αυτή και να δράσουν άμεσα.
Τα σπασμένα του "Καλλικράτη" δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα πληρώσουμε εμείς.
www.theodoriana.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: