Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ικανοποίηση από την τ. Κοινότητα Μυροφύλλου .

Για την προκήρυξη της μελέτης αποκατάστασης της γέφυρας Γκολφαρίου .



Θετικά υποδέχθηκε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μυροφύλλου κ. Γιώργος Ράπτης την έγκριση της προκηρύξεως και των λοιπών συμβατικών τευχών για την ανάθεση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΚΟΛΦΑΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τη γέφυρα Γκολφαρίου η οποία εξυπηρετούσε την κυκλοφορία οχημάτων προς και από το Μυρόφυλλο και η οποία παρασύρθηκε πέρυσι από τα ορμητικά νερά του Αχελώου.
Ο κ. Ράπτης χαιρετίζει τη συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας όμως, ότι «αν οι διαδικασίες είχαν προωθηθεί νωρίτερα, όπως ζητούσε ο ίδιος, ίσως θα είχε ήδη αποκατασταθεί η σύνδεση».
Ο ίδιος είχε αποστείλει σειρά υπομνημάτων στα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία παρέπεμψαν στην Περιφέρεια για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες αποκατάστασης της γέφυρας. Κατά την επιτόπια εξέταση της γέφυρας από μηχανικούς της Περιφέρειας αποκλείστηκε η λύση της αντικατάστασής της με προκατασκευασμένη από σίδερο καθότι αυτή δεν θα επέτρεπε την κίνηση λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ράπτης, προκρίθηκε η λύση της αποκατάστασης της προηγούμενης γέφυρας. Μόνο που αυτή τη φορά τα θεμέλια των πυλώνων θα είναι βαθύτερα προκειμένου να μην επαναληφθεί η καταστροφή του προηγούμενου χειμώνα.
Τη συγκεκριμένη γέφυρα Γκολφαρίου, στη θέση «Γιαλός», την κατασκεύασε η ΔΕΗ πριν από 15 χρόνια, ως υποχρέωσή της για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που εγκατέστησε στη Γλύστρα, οπότε θα πρέπει να συμμετάσχει και η ίδια στην αποκατάστασή της. Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει συμμετοχή από τη ΔΕΗ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής της, στο ΕΣΠΑ.
Τέλος ο κ. Ράπτης δεν αναμένει την έναρξη των εργασιών πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε το Μυρόφυλλο θα εξακολουθεί να τελεί υπό μερικό αποκλεισμό.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: