Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ποιός να'ναι αυτός ο κύριος ; Γιατί δεν τον κατονομάζει ο Κος Τεντολούρης ;

 
 
 
 
H δικτατορία της απογραφής
Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα για τον χιλλιοβασανισμένο ορεινό όγκο και τους κατοίκους του. Η απογραφή έχει ωθήσει τον κόσμο να δείξει τον κακό του εαυτό .Η στατιστική υπηρεσία εμποδίζει τους κατοίκους ή τους καταγόμενους από τις ορεινές κοινότητες να απογραφούν στον τόπο της καταγωγής τους , στα δοξασμένα βουνά στον βωμό δήθεν της νομιμότητας και της αλήθειας.
Δεν φτάνει που με τις αλχημείες τους και την πολιτική τους μας υποχρέωσαν να φύγουμε από τα ηρωικά χωριά, για χάρη της αστυφιλίας, δεν μας αφήνουν να αποτίσουμε ένα όρκο τιμής, να τους δώσουμε την χαρά στους γονείς μας που μας βλέπουν από ψιλά. Έναν όρκο στα τίμια ορεινά εδάφη που χάριν σε αυτά αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας από τον τουρκικό ζυγό και την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας. Δεν μας επιτρέπουν έστω και άτυπα να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που μας επιβάλουν.
Μας θυμίζουν τους κανόνες της ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ «ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ»
Ιδού και ένα από τα παράδοξα. Ένας Τομεάρχης ορεινής κοινότητας που ήταν εκλεγμένος την προηγούμενη οκταετία και ήταν και δυο χρόνια μισθωτός αντιπρόεδρος έδειξε την κακία του επειδή τώρα δεν εκλέχτηκε και προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο.Μάλιστα έμενα μου είπε χωρίς ίχνος ντροπής για τον τόπο που υπηρέτησε(φυσικά λόγο προσωπικού κέρδους και εκδίκησης), γιατί να πας να απογραφής στο χωριό σου, για να παίρνει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ΥΨΙΛΟ ΜΙΣΘΟ. Όλα στο βάθρο της σκοπιμότητας , γιατί εάν εκλεγόταν αυτός και ο συνδυασμός του θα έλεγε άλλα.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!
Ένα να γνωρίζουν οι ιθύνοντες , οι ύπαιθρος ποτέ δεν πεθαίνει και ας προσπαθούν να βγάλουν να βγάλουν γρήγορα τα κηδεόχαρτα και ας προδόθηκε από τα ιδια τα παιδιά του που τα μεγάλωσε με στοργή και αγάπη. Η προσπάθεια αυτή θα φέρει τελείως αντίθετα αποτελέσματα και θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να μην απογραφούν πουθενά και ας γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις των απογραφέων και απογραφομένων. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να απογραφούμε άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε κάτι σε αυτόν τον Έρμο και προδομένο τόπο.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ .
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΑΓΌΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΕΩΣ Δ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: