Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βλέπω τον Βαγγέλη με το JCB να φτάνει μέχρι το Καπροβούνι για τα " παράπλευρα " οφέλη .

Πρόσβαση στους ορεινούς βοσκοτόπους του δήμου Πύλης .

Διανοίγονται δρόμοι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής – Ζωτικής σημασίας το έργο για την κτηνοτροφία .
Στον καθαρισμό αγροτικών και δασικών δρόμων που οδηγούν στα ορεινά βοσκοτόπια θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Πύλης.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ηλία Λαμπρογιώργο, συνεργεία του δήμου Πύλης ανέλαβαν το έργο του καθαρισμού των δρόμων που οδηγούν στα ορεινά βοσκοτόπια ενόψει της μετακίνησης των κοπαδιών σ’ αυτά. Όπως ο ίδιος, αναφέρει η μετακίνηση των κοπαδιών από τον κάμπο στα ορεινά του Νομού Τρικάλων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Μαΐου. Ωστόσο, αυτή εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες φέτος δεν είναι ευνοϊκές για τις μετακινήσεις.
Σημαντικό κεφάλαιο .
Η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τους ορεινούς πληθυσμούς του δήμου Πύλης. Ιδιαίτερα, δε, για τους κατοίκους της περιοχής του πρώην δήμου Κοθωνίων αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για εκατοντάδες οικογένειες. Επομένως, ο καθαρισμός των δρόμων και η διευκόλυνση της πρόσβασης των κτηνοτρόφων με τα κοπάδια στα βοσκοτόπια αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης γι’ αυτούς.
Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό των συγκεκριμένων δρόμων. Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμου, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρογιώργο, τα οποία απαιτούν συστηματική εργασία. Ειδικά, φέτος, λόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων, υπήρξαν κατολισθήσεις και δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων καταποντίστηκαν κάτω από τόνους φερτών υλών.
Για να καθαριστούν οι δρόμοι «επιστρατεύεται» ο μηχανολογικός εξοπλισμός του δήμου Πύλης (JCB κλπ) προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το έργο.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαμπρογιώργος, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, θα μισθωθεί και μηχανολογικός εξοπλισμός ιδιωτών για να συνδράμει στο έργο του καθαρισμού των ορεινών δρόμων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει και «παράπλευρα» οφέλη. Κυρίως, σε σχέση με την πυροπροστασία. Οι δρόμοι που διανοίγονται, επιτρέπουν τα πυροσβεστικά οχήματα, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, να προσεγγίσουν τις πυρκαγιές και να τις κατασβήσουν.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: