Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συνάντηση εργαζομένων των ΚΕΠ και δημάρχων .

Συναντήσεις με τους Δημάρχους των τεσσάρων Καλλικρατικών Δήμων είχε η Συντονιστική Επιτροπή των μονίμων υπαλλήλων εργαζομένων στα Κ.Ε.Π με τους οποίους συζήτησε το θέμα της αναγνώρισης της...
προϋπηρεσίας τους αλλά και τη μορφή της διεκδίκησής τους.
Σχεδόν το σύνολο των μονίμων υπαλλήλων των Κ.Ε.Π εργάστηκε στους Ο.Τ.Α και στις Ν.Α με συμβάσεις μίσθωσης έργου ακολουθώντας το ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών , εκτελώντας τις εργασίες τους εντός των κτιρίων των οργανισμών και με την εποπτεία του Νομάρχη, Δημάρχου ή Κοινοτάρχη κατά περίπτωση, με μόνη διαφορά την μισθοδοσία τους.
Κάθε υπάλληλος των Κ.Ε.Π έχει σχεδόν πενταετή προϋπηρεσία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εξάλλου η προϋπηρεσία (24μηνη) ήταν προαπαιτούμενη στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που ακολούθησαν.
Παρόλα αυτά, παρά τις υποσχέσεις τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση του θέματος παραμείναμε στα θα…!!!
Αντιμετωπιζόμαστε ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας αφού με τροποποίηση που κατατέθηκε στη Βουλή, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στους πρώην εργαζομένους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα της βαθμολογικής και μισθολογικής τους εξέλιξης, κάτι που αρνούνται σ’ εμάς.
Κατόπιν τούτου είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας ενώπιον της δικαιοσύνης καταθέτοντας αγωγές κατά των Νέων Δήμων και ελπίζουμε ότι οι κ.κ Δήμαρχοι αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας θα σταθούν δίπλα μας.
Σας ευχαριστούμε
Η Συντονιστική Επιτροπή
Βασιλείου Περικλής (Πύλης)
Κουρσοβίτης Χρήστος( Φαρκαδόνας)
Μπέλλου Ελένη ( Τρικάλων)
Παπαπολυζόπουλος Γεώργιος (Καλαμπάκας) .
Trikalaola .

Δεν υπάρχουν σχόλια: