Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ζήσε Μαη μου . . . . Ιούνη μου . . . . . Ιούλη μου . . . . . .

                   Οι μήνες τρέχουν, το έργο όχι…



Σε εκκρεμότητα η γέφυρα που συνδέει το Μυρόφυλλο με τον υπόλοιπο κόσμο – Τα αιτήματα της κοινότητας και η διεκδίκηση της περιφέρειας .
Στον αέρα παραμένει η κατασκευή της γέφυρας Γκολφαρίου που κατέρρευσε το περασμένο φθινόπωρο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ορμητικών νερών του Αχελώου.
Η μοναδική αξιόπιστη δίοδος που συνέδεε το Μυρόφυλλο με τον υπόλοιπο κόσμο, ήταν η γέφυρα Γκολφαρίου. Κατασκευάστηκε μόλις πριν από 15 χρόνια, αλλά παρασύρθηκε από τα νερά του Αχελώου, γεγονός που δεν αποτέλεσε έκπληξη μιας και για τη στατικότητά της είχαν εκφραστεί φόβοι εδώ και καιρό.
Ήδη η τότε κοινότητα Μυροφύλλου, δια μέσω του κοινοτάρχη κ. Γιώργου Ράπτη είχε αποστείλει μια σειρά υπομνήματα στους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς, από το υπουργείο Υποδομών μέχρι τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου για την κατασκευή νέας γέφυρας που θα αποκαταστήσει τη συγκοινωνία. Ανάλογες ενέργειες αναλήφθηκαν και στην καλλικρατική εποχή, ξανά με επιστολές του κ. Ράπτη, με την ιδιότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου αυτή τη φορά, αλλά χωρίς πάλι ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Ράπτης είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο χειμώνα ότι οι ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος πρέπει να προωθηθούν άμεσα. Να εκπονηθούν οι μελέτες και να ενταχθεί το έργο της νέας γέφυρας με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης εντός του καλοκαιριού. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η περίοδος κατά την οποία μπορούν να εκτελούνται έργα είναι περιορισμένη στους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Επομένως, ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα…
Μόνο που οι μήνες περνούν και συγκεκριμένες εξελίξεις δεν υπάρχουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για επεμβάσεις με στόχο τη συντήρηση του οδικού δικτύου με επιστολή που απέστειλε υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση. Μεταξύ των έργων που προτείνονται να χρηματοδοτηθούν (τουλάχιστον ως προς τη μελέτη) μέσω της διεκδικούμενης χρηματοδότησης είναι και η γέφυρα Γκολφαρίου. Για να κατασκευαστεί όμως, νέα γέφυρα απαιτούνται πολλαπλάσια κονδύλια τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να βρεθούν μόνο από τομεακό πρόγραμμα και ειδικότερα από το σκέλος που προορίζεται για έκτακτες ανάγκες, του υπουργείου Υποδομών.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: