Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Όσοι πιστοί προσέλθετε . . . . . .

Μια σειρά διαγωνισμοί για την εκμίσθωση βοσκοτόπων στα ορεινά του δήμου Πύλης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011.Οι δύο από τους τρεις διαγωνισμούς αφορούν βοσκοτόπους της Τοπικής Κοινότητας Νεραϊδοχωρίου.
Αναλυτικά θα γίνει φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των παρακάτω βοσκοτόπων:
1. Στη θέση «ΠΡΙΠΟΡΙ» της Τοπικής Κοινότητας Νεραϊδοχωρίου για τη θερινή περίοδο 2011. Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των 6.000,00 € και είναι δεκτά προς βοσκή μόνο πρόβατα.
2. Στη θέση «ΝΕΡΑΪΔΑ» της Τοπικής Κοινότητας Νεραϊδοχωρίου για τη θερινή περίοδο 2011.
Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των 6.500,00 € και είναι δεκτά προς βοσκή μόνο πρόβατα.
Επίσης, εκτίθεται σε φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό η εκμίσθωση του βοσκοτόπου ΛΑΚΚΟΣ-ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗ της Τ.Κ. Παχτουρίου, έκτασης 2.000 στρεμμάτων περίπου, για την θερινή περίοδο 2011.
Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00€) και είναι δεκτά προς βοσκή: αιγοπρόβατα 1.000, βοοειδή 150.
Δεκτοί στη δημοπρασία γίνονται και λαμβάνουν μέρος δημότες και ετεροδημότες κατά επάγγελμα κτηνοτρόφοι.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να προσκομίσει:
1. Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ανάλογη για τον κάθε βοσκότοπο σε εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακ/κων και Δανείων.
2. Φορολογική ενημερότητα και βεβαίωση της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, ότι δεν έχει οφειλές από μισθώματα στο Δήμο .
Αλλά . . . . .
Έμπρακτη απόδειξη ότι δεν μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είχε η ΕΑΣ Βόλου, να διοργανώσει σήμερα μια σύσκεψη με αντικειμενικό σκοπό την προβολή και κυρίως την διάθεση στην Θεσσαλική αγορά τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.
Το σκεπτικό, απλό, αφού είναι κοινά αποδεκτό ότι η στήριξη των τοπικών προϊόντων από τους Θεσσαλούς, θα επιφέρει ανάπτυξη στην περιοχή.
Και ενώ στην σύσκεψη, έβλεπε κανείς με ικανοποίηση την παρουσία εκπροσώπων από τους άλλους Θεσσαλικούς Νομούς, πάθαινε …κατάθλιψη από την απουσία των Τρικαλινών εκπροσώπων…
Σε καμιά περίπτωση ο μόνος σαν τον …κούκο στην σύσκεψη Αντιδήμαρχος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «εκπροσώπηση του Νομού Τρικάλων». Εξάλλου ουδέποτε «ένας κούκος έφερε την Άνοιξη».
Φαίνεται ότι στα Τρίκαλα, τους αρμόδιους δεν τους απασχολούν τέτοια … ψιλά ζητήματα όπως η Ανάπτυξη του Νομού και το δείχνουν και εμπράκτως…
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: