Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τα μοναδικά " μαγαζιά " που θα μείνουν ανοιχτά . . .

Μένει η Δ.Ο.Υ. Τρικάλων και γίνονται «Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών» οι υπόλοιπες Δ.Ο.Υ. του Νομού .
Τι απαντά ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε ερώτηση του Βουλευτή Τρικάλων Σωτήρη Χατζηγάκη.
Βάσει του σχεδίου μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής των ΔΟΥ που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, θα διατηρηθεί από μία Υπηρεσία στην πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες εφορίες θα αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και το νησιωτικό χώρο. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης και του Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Σωτήρη Χατζηγάκη για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη λειτουργία του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την ανασυγκρότηση του δικτύου των ΔΟΥ.
Όπως εκτιμά ο υφυπουργός, με την αλλαγή στο χάρτη των ΔΟΥ και την εσωτερική αναδιοργάνωσή τους, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές ΔΟΥ θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες ΔΟΥ, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κουσελάς υπογραμμίζει ότι με τη μεταρρύθμιση αυτή θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των ΔΟΥ και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων.
Trikala news .

Δεν υπάρχουν σχόλια: