Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ουδέν νεώτερον για τη γέφυρα Γκολφαρίου .

Παρά τις επιστολές και τα υπομνήματα των Μυροφυλλιτών οι αρμόδιοι φορείς εξακολουθούν να σιωπούν .

«Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» είναι ο τίτλος του διάσημου μυθιστορήματος του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ.....και επειδή και η γέφυρα Γκολφαρίου τείνει να εξελιχθεί σε μυθιστόρημα από το δυτικό μέτωπο του Νομού, της ταιριάζει ο συγκεκριμένος τίτλος. Ουδέν νεώτερον επομένως και για τη γέφυρα Γκολφαρίου η οποία παραμένει μισογκρεμισμένη τους τελευταίους μήνες.
Μετά τις επιστολές και τα υπομνήματα του κοινοτάρχη Μυροφύλλου κ. Γιώργου Ράπτη, σειρά έχει ο Σύλλογος Απόδημων Μυροφυλλιτών ο οποίος με επιστολή του, εκφράζει την αγανάκτησή του για την αδράνεια που παρατηρείται στην αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης του χωριού.
Μεταξύ των άλλων στην ανοιχτή επιστολή τους, οι Απόδημοι Μυροφυλλίτες, ανέφεραν και τα εξής: «Πριν από έξι περίπου μήνες, ο φουρτουνιασμένος Αχελώος παρέσυρε και γκρέμισε τη γέφυρα Γκολφαρίου, στη θέση «Γιαλός», την οποία κατασκεύασε η ΔΕΗ πριν από 15 χρόνια, ως υποχρέωσή της για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που εγκατέστησε στη Γλύστρα».
Στην ίδια επιστολή ανέφεραν:
«Η σημασία μιας γέφυρας είναι καθοριστικής σημασίας για την επικοινωνία των ανθρώπων. Στην περίπτωσή μας, διευκόλυνε τα μέγιστα τους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο. Η κοινότητα Μυροφύλλου ανήκει μεν διοικητικά στο νομό Τρικάλων, αλλά υπάγεται στο Βουργαρέλι Άρτας, το πιο κοντινό κέντρο εμπορίου και υπηρεσιών.
Τα παιδιά του χωριού πάνε στο εκεί Γυμνάσιο-Λύκειο, ασθενείς στο Κέντρο Υγείας, στο Αστυνομικό τμήμα, το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο κι άλλες υπηρεσίες. Τώρα, θα πρέπει να διανύουμε διπλάσια χιλιόμετρα και σε δρόμο κακής βατότητας».
Επειδή πρόκειται για ζωτικής σημασίας έργο, οι απόδημοι, όπως πολύ περισσότερο και οι μόνιμοι κάτοικοι Μυροφύλλου ζητούν την άμεση προώθηση του έργου, το οποίο ωστόσο, παραμένει εκτός πλάνων των συναρμόδιων φορέων. Κυρίως, του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών το οποίο στις σημερινές εποχές των ισχνών αγελάδων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, είναι το μόνο που μπορεί να χρηματοδοτήσει (από τα έκτακτα τομεακά κονδύλια) την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: