Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Παντού λουκέτα . . . . .

«Λουκέτο» στις Εφορίες Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης . 

Μια εφορία ανά Νομό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του 3ετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 12 Εφορίες θα κλείσουν σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο νομό Τρικάλων καταργούνται οι ΔΟΥ Καλαμπάκας, ΔΟΥ Πύλης και ΔΟΥ Φαρκαδόνας και παραμένει η ΔΟΥ Τρικάλων.
Για τον νομό Καρδίτσας παρελθόν θα είναι η ΔΟΥ Σοφάδων, ΔΟΥ Παλαμά και ΔΟΥ Μουζακίου με την πόλη της Καρδίτσας να διατηρεί την μοναδική εφορία στο Νομό.
Στο νομό Λάρισας παρελθόν θα είναι οι ΔΟΥ Ελασσόνας, ΔΟΥ Φαρσάλων, ΔΟΥ Αγιάς, ΔΟΥ Τυρνάβου ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο αριθμός των 3 Εφοριών στην πόλη της Λάρισας με πιο πιθανό ενδεχόμενο τη συγχώνευσή τους σε δύο.
Στο νομό Μαγνησίας καταργούνται οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, ΔΟΥ Αλμυρού, ερωτηματικό αποτελεί αν θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση για τις νησιωτικές ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου αλλά και για τις 2 εφορίες της πόλης του Βόλου.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός, οι μικρές ΔΟΥ συγκεντρώνουν ετήσια μόλις το 1% των κρατικών εσόδων ενώ η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού από τις μειώσεις των εφοριών υπολογίζεται σε 3.000 άτομα, τα οποία θα στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες.
Πρόκειται για 2.500 εφοριακούς και 500 διοικητικούς υπαλλήλους.
Κατά την παρουσίαση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα ανέβουν στα μανταλάκια του διαδικτύου τα ονόματα εκείνων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ενός έτους και πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά και οι φοροφυγάδες στο βαθμό που το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο δεν θα έχουν φοροαπαλλαγές.
Ο κ Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή «έγκλημα κατά της χώρας».
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: