Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Έργα του . . . . . . κάμπου .

Εγκριση συμβασιοποίησης για Τρικάλων-Αρτας .
Δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το έργο «Εθνική Οδός Τρικάλων - Άρτας, τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά», προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Εγκριση συμβασιοποίησης για Τρικάλων-Αρτας


Το έργο αφορά στη βελτίωση της οδού Τρικάλων – Πύλης στο τμήμα από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά και το πόσο σύμβασης ανέρχεται στα 11.859.553,36 ευρώ (πόροι ΕΣΠΑ), με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.
Το έργο Εθνική Οδός Τρικάλων-Άρτας τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά αφορά την πλήρη κατασκευή στο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας, από Γέφυρα Καραβοπόρου έως και Λυγαριά (μήκους 9,50 km περίπου) συνολικού ασφαλτοστρωμένου πλάτους 17,00 μ. Θα κατασκευαστούν τρεις ισόπεδοι κόμβοι (Δροσερού, Παραποτάμου, Λυγαριάς) και θα αναμορφωθεί ο κόμβος Γόμφων. Θα κατασκευαστεί συνδετήρια οδός με την παλαιά εθνική οδό μήκους περίπου 1,10 km καθώς και το παράπλευρο οδικό δίκτυο (μήκους 4 km περίπου). Τέλος στην εργολαβία προβλέπεται ο φωτισμός των κόμβων και η φωτεινή σηματοδότηση των κόμβων (με οπτικό σύστημα LED). Με την ολοκλήρωση του έργου θα διευκολυνθεί η σύνδεση των Νομών Τρικάλων (138.047 κατοίκων) και Άρτας (78.134 κατοίκων) και η οδική μετακίνηση συνολικού πληθυσμού 216.181 κατοίκων.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Παρεμβαίνοντας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: