Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη το Σάββατο για Αχελώο στο Μουζάκι ( χωρίς Τρικαλινούς ) .

Συγκαλούν οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας με θέμα τις εξελίξεις στο έργο, αλλά και τη σήραγγα Τυμπάνου .
Τα έργα του Αχελώου και η Σήραγγα Τυμπάνου που θα διευκολύνει την οδική σύνδεση του Νομού Καρδίτσας με το Νομό Άρτας θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σύσκεψης που συγκαλείται στο Μουζάκι.
Τη σύσκεψη συγκαλούν οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός.
Ειδικότερα, οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας διοργανώνουν από κοινού σύσκεψη με δύο σοβαρά θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία όπως είναι η εξέλιξη των έργων του Αχελώου και η Σήραγγα Τυμπάνου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί της Θεσσαλίας και τη Ηπείρου, οι δύο Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη της ΠΑΣΕ, καθώς και οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στην πρόσκληση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Μουζακίου σε σύσκεψη με θέματα:
Σήραγγα Τυμπάνου
Πορεία έργων Αχελώου».
Να σημειωθεί ότι η νέα πρωτοβουλία για τον Αχελώο έρχεται τη στιγμή που ι οικολογικές οργανώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στο έργο του Αχελώου. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η απόφαση για την εκτέλεση των έργων υποστήριξης της σήραγγας στη Δρακότρυπα. Ειδικότερα «προκλητική μεθόδευση του υπουργείου Υποδομών, με την οποία επιχειρεί να παρακάμψει την αναστολή των έργων εκτροπής στον Αχελώο που έχει διατάξει το Συμβούλιο της Επικρατείας”, καταγγέλλουν πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις. «Το υπουργείο προκαλεί για άλλη μία φορά με την απαίτησή του να δαπανηθούν 14,5 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην καταρρεύσει η σήραγγα της εκτροπής του Αχελώου», λέει η υπεύθυνη πολιτικής του WWF Ελλάς Θεοδότα Νάντσου. Η απαίτηση αυτή, όπως αναφέρει η ίδια, «είναι απαράδεκτη δεδομένου ότι το έργο της εκτροπής έχει ήδη ζημιώσει τη χώρα με περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια από το 1992 ενώ η ΕΕ αρνείται εδώ και 15 χρόνια να το χρηματοδοτήσει».
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: