Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Ζεστό» χρήμα για τη μερική απασχόληση του Δήμου Πύλης .

Το ποσό των 180.000 ευρώ εγκρίθηκε προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές σε πρώην εργαζομένους .

Το «χρώμα του χρήματος» θα δουν τις επόμενες ημέρες οι 62 πρώην εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος μερικής απασχόλησης στο Δήμο Πύλης.
Όπως μας ενημέρωσαν ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Σουφλιάς, έχει αποσταλεί στον Δήμο Πύλης η έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση των συγκεκριμένων πρώην εργαζομένων. Το συνολικό ποσό που θα εκταμιευθεί από πλευράς Δήμου Πύλης και θα διατεθεί στους εργαζομένους της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.
Ο κ. Κουφογάζος μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ, δήλωσε ότι από πλευράς Δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου άμεσα, να εκταμιευθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια και να αποδοθούν στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα.
Πρόκειται για δεδουλευμένα τριών με τεσσάρων μηνών (ανάλογα τον πρώην Δήμο από τον οποίο προέρχονται οι εργαζόμενοι), όπως και τα επιδόματα για τα δώρα.
Οι τελευταίες συμβάσεις μερικής απασχόλησης έληξαν στο Δήμο Πύλης, στις 30 Αυγούστου 2011. Βέβαια, υπήρξαν συμβάσεις που έληξαν μήνες νωρίτερα, οπότε υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι οι οποίοι αναμένουν τα δεδουλευμένα τους εδώ και μήνες.
Ήρθαν και οι ΚΑΠ .Στο μεταξύ, μειωμένη κατά 15% είναι η δόση για το μήνα Νοέμβριο, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που εστάλη στο Δήμο Πύλης. Όπως δήλωσε ο κ. Κουφογάζος, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σε σχετικό ερώτημα της Δημοτικής Αρχής, πως μείωσε το ποσό των ΚΑΠ λόγω των περικοπών στους μισθούς των υπαλλήλων. Η συγκεκριμένη πραγματικότητα δεν επιτρέπει στο Δήμο Πύλης να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για κάλυψη μέρους παλαιότερων οφειλών σε προμηθευτές και εργολάβους.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: