Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Και άλλα χαράτσια .

Στο Κτηματολόγιο όλος ο νομός Τρικάλων . Προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης που αφορούν 1.024 προ- Καποδιστριακούς ΟΤΑ σε 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της χώρας, προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες η Κτηματολόγιο Α.Ε.

Στο Κτηματολόγιο όλος ο νομός Πρόκειται για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας,Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων(εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.
Με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 29 εκατ. στρέμματα (περίπου το 25% της χώρας).
Σημειώνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάθεση των μελετών, οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους(μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων, κ.α.) πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων.
Στο νομό Τρικάλων τα τελικά εγγραπτέα δικαιώματα ιδιοκτησίας που θα κτηματογραφηθούν είναι 293.490 και κατανέμονται ως εξής: Δήμος Καλαμπάκας103.368, δήμος Τρικκαίων 74.465, δήμος Πύλης 67.527 και δήμος Φαρκαδόνας48.130.
Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται περιοχές στην Αγία Κυριακή, το Γλίνος, την Πατουλιά, τα Μεγάλα Καλύβια και στο δήμο Τρικκαίων.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: