Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συρρικνώνεται η εκτροπή του Αχελώου .

Στη λύση της μείωσης του όγκου των εκτρεπόμενων υδάτων προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ .
Με ενδιαφέρον η ευρεία σύσκεψη στο Μουζάκι .

Στη λύση της μεταφοράς μόλις 110 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού τον χρόνο προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια έσχατη προσπάθεια να ξεπαγώσει τα μισοτελειωμένα έργα της εκτροπής του Αχελώου.
Η μεγάλη μείωση στον όγκο των εκτρεπόμενων υδάτων, από τα 600 εκατ. κυβικά που προβλέπει ο ισχύων σχεδιασμός, φαντάζει ως το επικρατέστερο από τα σενάρια που εξετάζονται, με απώτερο στόχο την επανεκκίνηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας μέσα στο 2012. Επομένως, στο τέλος θα έχουμε μερική εκτροπή στην ούτως ή άλλως μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου στον κάμπο.
Η μεταφορά νερού από τον ποταμό Αχελώο στον κάμπο της Θεσσαλίας, η οποία - αν ποτέ ολοκληρωθεί- θα αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Ελλάδας, έχει μπλοκάρει εδώ και περίπου μία διετία, έπειτα από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο, με τη σειρά του, αναμένει την γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η σύσκεψη στο Μουζάκι .Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στον Αχελώου θα συζητηθούν αύριο Σάββατο, στο Μουζάκι. Ως γνωστόν, οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας διοργανώνουν από κοινού σύσκεψη με δύο σοβαρά θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία όπως είναι η εξέλιξη των έργων του Αχελώου και η Σήραγγα Τυμπάνου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, οι δύο Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη της ΠΑΣΕ, καθώς και οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Μουζακίου, όπου αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις για τον Αχελώου καθώς απ’ αυτές θα κριθεί η προοπτική συνέχισης ή μη του έργου, αλλά και αυτό καθ’ αυτό το έργο της μερικής εκτροπής μετά την αναμενόμενη πρόταση για μείωση του όγκου νερού που θα μεταφερθεί στο θεσσαλικό κάμπο.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: