Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προσοχή στους δρόμους . Σε ετοιμότητα ο Νομός Τρικάλων για τον χιονιά .

Θεσσαλία: Οι δρόμοι που χρειάζονται αλυσίδες .

alt

Ο χιονιάς που χτύπησε αρκετές περιοχές της χώρας αναγκάζει τους οδηγούς να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν. Δείτε σε ποιες περιοχές της Θεσσαλίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες.
Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μόνο στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στα παρακάτω σημεία.
• Ε. Ο. Τρικάλων - 'Αρτας, από 20 χλμ.
• Επ. Ο. Πύλης - Μεσοχώρας, από το 4 χλμ.
• Ε.Ο. Τρικάλων - Γρεβενών, από Γέφυρα Μουργκανίου.
• Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, από γέφυρα Μουργκανίου.
• Λοιπό ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δήμου Πύλης.
Επαρχιακό δίκτυο των ορεινών του Δήμου Καλαμπάκας.
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
• Επ. Ο. Μουζακίου - Αρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
• Επ. Ο. Μουζακίου - Πετριλίου, από 19ο έως 30 χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα).
• Επ. Ο. Μουζακίου - Λίμνης Ν. Πλαστήρα, από 10ο έως 20ο χλμ. & περιμετρικά της Λίμνης.
• Επ. Ο. Καρδίτσας - Φράγματος Λίμνης Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ.
• Επ. Ο. Καρδίτσας - Ρεντίνας - Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκι).
• Επ. Ο. Καρδίτσας - Λίμνης Σμοκόβου, από 30ο χλμ.
• Επ. Ο. Δ/ση Μεσενικόλα - Ι.Μ Κορώνης - Τσαρδακίου, από 14ο χλμ.
• Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νομού Καρδίτσας.
Επείγον σήμα της Πολιτικής Προστασίας .
Έκκληση του κ. Λαμπρογιώργου στους οδηγούς που κινούνται στον ορεινό όγκο .
Σε ετοιμότητα βρίσκονται από χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία η οποία ενέσκηψε από χθες το απόγευμα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαβίβασε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στους τέσσερις Δήμους του Νομού επείγον σήμα με το οποίο αφού αναφέρεται στο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με χιόνια στις ορεινές, αλλά και πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, από χθες το απόγευμα, ζητά την ενεργοποίηση των κατά τόπους υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Σε τοπικό επίπεδο, τόσο τα συνεργεία αποχιονισμού της ΔΕΣΕ Λάρισας (για το Εθνικό Δίκτυο), της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (για το νομαρχιακό δίκτυο) και των Δήμων (για το οδικό δίκτυο ευθύνης τους) βρίσκονται από χθες σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ανάγκες αποχιονισμού.
Ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος δήλωσε , ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα κακοκαιρίας ειδικά στα ορεινά της περιοχής ευθύνης του.

Ο Δήμος Πύλης έχει στη διάθεσή του, περί τα 10 οχήματα τα οποία αναλαμβάνουν έργο αποχιονισμού.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πολύ καλή –όπως τη χαρακτήρισε- συνεργασία που έχει ο Δήμος Πύλης με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.
Τέλος ο ίδιος, απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς που βρίσκονται στα ορεινά του Νομού να σταθμεύουν μόνο στο ένα μέρος του δρόμου και όταν υπάρχει χιόνι να κινούνται μόνο με αλυσίδες. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «οι οδηγοί στον ορεινό όγκο, κυρίως στην Ελάτη και τα Στουρναρέικα, παρακαλούνται να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους και στις δύο άκρες του δρόμου, αλλά μόνο στη μία προκειμένου να μπορούν να διέρχονται και να καθαρίζουν το δρόμο από το χιόνι, τα οχήματα αποχιονισμού».

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: