Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Να'ναι και το σχολείο του χωριού μας μέσα ; ; ; ; ; ; ;

Στον αέρα η λειτουργία πολλών σχολείων .Οι καθηγητές προειδοποιούν ότι ο Καλλικράτης στα σχολεία θα συνεχιστεί . . . . . .

Τον προβληματισμό τους για την περαιτέρω εφαρμογή του Καλλικράτη στα σχολεία εκφράζουν καθηγητές της περιοχής. Όπως προειδοποιεί ο κ. Σπήλιος Τσιγάρας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, εκτός από τις δυσλειτουργίες που βαραίνουν όλο και πιο πολύ τη σχολική ζωή, η σχολική κοινότητα θα έρθει αντιμέτωπη με νέο κύμα διακοπής λειτουργίας σχολείων κυρίως στην περιφέρεια του νομού και θα ακολουθήσουν τα τεχνικά σχολεία τα οποία βέβαια ήδη σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν την απειλή της μείωσης τμημάτων.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσιγάρας, ακόμη και στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Πύλης δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες ούτε για τη συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων του ΕΠΑΛ ούτε για την κατάργησή τους. Έτσι, τα σχολεία κλείνουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές έχοντας αφήσει ανοιχτά σημαντικά ζητήματα ενώ από το 2012 η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη αφού καλούνται δήμοι και σχολικές επιτροπές να τα διαχειριστούν οικονομικά ενώ από Σεπτέμβρη κανείς δεν αποκλείει το κλείσιμο κι άλλων σχολικών μονάδων.
«Θα πρέπει να δούμε σοβαρά το ζήτημα και να δράσουμε άμεσα. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν το κλείσιμο σχολικών μονάδων ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού κι ενώ ήδη έχουν μείνει μόλις 44 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο επόμενος στόχος θα είναι τα τεχνικά λύκεια και οι επαγγελματικές σχολές γεγονός που σημαίνει ότι μαθητές θα αναγκάζονται να αλλάζουν πόλη ή και νομό ακόμη για να βρίσκουν ειδικότητες», αναφέρει ο κ. Τσιγάρας χαρακτηριστικά. Εξάλλου τα δείγματα γραφής δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Η δημόσια παιδεία περιμένει την ανατολή του 2012, χωρίς βιβλία, με τη θέρμανση ανάλογη με τα λιγοστά κονδύλια που διαθέτει και υπό το βάρος δραματικών αλλαγών από την αρχή του έτους.
Χάσανε το νόημα .Μπροστά στα μυριάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των καθηγητών, είναι λυπηρό το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό όργανο των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης, αντί να πιάνει «δουλειά», να παλεύει να βγάλει ΔΣ, αφού, πλην της θέσης του προέδρου, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τα υπόλοιπα αξιώματα. Το βράδυ της Τετάρτης, ακόμη μια συνεδρίαση έληξε άδοξα με αποτέλεσμα ο ορισμός των μελών του ΔΣ να μετατίθεται για μετά τις γιορτές.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: