Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αυτοί κόβουν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους για 25 εκ. ευρώ θα μιλάμε τώρα ;

Δυσαρέσκεια για το πάγωμα του "ΠΙΝΔΟΣ" . Η κατασκευή έργων μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» συνέβαλλε καθοριστικά για την ανάπτυξη του ορεινού χώρου της Βόρειας και της Κεντρικής Πίνδου μέσω της δημιουργίας προϋποθέσεων απασχόλησης των κατοίκων, της αξιοποίησης της τοπικής παραγωγής, της ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Δυστυχώς όμως τα εμπόδια που συνάντησε και συνεχίζει να συναντά το πρόγραμμα είναι μεγάλα, τα οποία κατά την περσινή περίοδο είχαν διατυπωθεί από τον πρώην νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Για μια ακόμη φορά ο πρώην νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την ένταξη του νομού στο φιλόδοξο πρόγραμμα εκφράζει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκειά του για το «πάγωμα» του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» από την κυβέρνηση και την απόφαση να μην δημοπρατηθεί άλλο έργο.
Φτάνει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο απέφερε στο νομό Τρικάλων περίπου 25 εκ. ευρώ, αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία και ολοκλήρωση πολλών έργων στον ορεινό όγκο.
«Το πάγωμα των έργων αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για το νομό μας, για ένα πρόγραμμα το οποίο βοήθησε στην οδική, πολιτιστική και γενικότερα στην ανάπτυξη του νομού μας», τόνισε μέσω δηλώσεων του ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» να υπογραμμιστεί τέλος πως εντάχθηκαν περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής Πίνδου μεταξύ των οποίων, των Περιφερειών Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: