Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Όσοι πιστοί προσέλθετε . . . .

Σύσκεψη ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού στην Πύλη .

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, παρουσία του δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων .
Ευρεία σύσκεψη για τη σύνταξη του πρώτου προϋπολογισμού του διευρυμένου δήμου Πύλης συγκαλεί σήμερα ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί, παρουσία του ιδίου, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Σουφλιά και των μελών της οικονομικής υπηρεσίας του νέου δήμου Πύλης. Σύμφωνα με τον κ. Κουφογάζο, στόχος της σύσκεψης είναι να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις προκειμένου να συνταχθεί ο πρώτος καλλικρατικός προϋπολογισμός ο οποίος αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο πριν από τα τέλη Μαρτίου.
Ο Καλλικράτης έφερε δομικές αλλαγές στην κατάρτιση και του προϋπολογισμού του δήμου Πύλης. Στον προϋπολογισμό εγγράφονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του δήμου. Ο προϋπολογισμός καταρτίζεται και υποβάλλεται ισοσκελισμένος.Η υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού και αυτό απαγορεύεται από το νόμο.
Η τήρηση της αρχής αυτής, ελέγχεται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας και η παραβίασή της μπορεί να οδηγήσει στην αναπομπή του προϋπολογισμού στο δημοτικό Συμβούλιο ή, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, στην ακύρωση της σχετικής απόφασης. Αν διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο, ότι δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό οι υποχρεωτικές δαπάνες ή έσοδα που επιβάλλονται από το νόμο ή ότι έχουν εγγραφεί έσοδα ή έξοδα, τα οποία δεν προβλέπονται από το νόμο, ή ότι το ύψος των εσόδων υπερβαίνει αναιτιολόγητα τις αποδόσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους, ο Ελεγκτής Νομιμότητας καλεί το δημοτικό συμβούλιο να αναμορφώσει κατάλληλα τον προϋπολογισμό μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε ημερών και το ετήσιο πρόγραμμα.
Επισημαίνεται ότι στον προϋπολογισμό δεν μπορεί να εγγραφούν έσοδα από δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Ο προϋπολογισμός, και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (Ε.Π.Δ.) εξειδικεύουν το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) σε ετήσια βάση.
Τεχνικό πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το Ε.Π.Δ., αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.
Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους
Η εκτελεστική επιτροπή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης, συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του δήμου καθώς και της επιτροπής διαβούλευσης, για τον προϋπολογισμό και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, και εισηγείται το προσχέδιο του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του προϋπολογισμού προς την οικονομική επιτροπή.
Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις ριζικές αλλαγές που έφερε στη σύνταξη των προϋπολογισμών ο Καλλικράτης και θα ληφθούν υπόψη και στη σύνταξη του προϋπολογισμού του δήμου Πύλης.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: