Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Όλα τα είχαμε , η μουσική σχολή μας έλειπε . . . . . . . . .

Σχεδιασμός για δημιουργία Μουσικής Σχολής στον Δήμο Πύλης . 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Κουτσονάσιου, του Προέδρου και της Αντιπροέδρου του νομικού προσώπου του Δήμου Πύλης Βασίλη Μπαλά και της Βαίτσας Μπουροκώστα αντίστοιχα, προκειμένου να δημιουργηθεί Μουσική Σχολή στο Δήμο Πύλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Παναγιώτης Νταλούκας και η Αθανασία Κιάφα προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους λόγω της προηγούμενης ενασχόλησης τους στη Μουσική Σχολή του πρώην Δήμου Γόμφων. Η νέα μουσική σχολή θα έχει έδρα την Πύλη και θα ονομάζεται Μουσική Σχολή Δήμου Πύλης.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εγγραφούν μαθητές από όλο τον Δήμο και η Σχολή να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτιστικά δεδομένα της περιοχής. Η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα με σκοπό η Μουσική Σχολή να είναι έτοιμη σε πλήρη μορφή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη σχολή θα διδάσκονται όλα τα όργανα καθώς και θεωρία σε όλες τις τάξεις. Επίσης θα υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Με την αποπεράτωση των σπουδών θα χορηγούνται πτυχία αναγνωρισμένα απ` το Υπουργείο Πολιτισμού. Σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής του οποίου οι γονείς θα μετατίθενται εκτός δήμου Πύλης θα δικαιούται μεταγραφή σε αντίστοιχη τάξη αναγνωρισμένου Ωδείου ή αναγνωρισμένης Μουσικής Σχολής.
Σε έρευνα που είχε γίνει το 2000 στο σύνολο των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του πρώην Δήμου Γόμφων, ποσοστό 90% επιθυμούσε να μάθει μουσικό όργανο, 41% να συμμετέχει σε χορωδία και 28% να συμμετέχει σε ορχήστρα του Δήμου.
Trikalanews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: