Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει . . . . . . . .

Πληρώθηκαν σήμερα οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στη Μεσοχώρα.
Οι ευθύνες όμως παραμένουν .
   Μετά από ακαριαίες και συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του ΤΣ Μεσοχώρας Γιώργου Χονδρού προς την κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, βρέθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις συντάξεις του ΟΓΑ.
   Οι ευθύνες όμως για αυτή τη ταλαιπωρία των κατοίκων παραμένουν και η διοίκηση των ΕΛΤΑ πρέπει να δώσει απαντήσεις. Κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα εντοπίζεται  σε δύο γεγονότα. Το πρώτο και σοβαρότερο είναι η πρόθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ αλλά και της κυβέρνησης να κλείσουν το ταχυδρομείο στη Μεσοχώρα και να δώσουν τις υπηρεσίες του σε ιδιώτες. Το δεύτερο είναι ότι τα ΕΛΤΑ δια του υπαλλήλου τους στη Μεσοχώρα παραπληροφορούσαν τους δικαιούχους των συντάξεων. Δηλαδή: Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ έγκαιρα συμπλήρωσαν τα απογραφικά που τους ζητήθηκαν και δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους, όπως και μέχρι σήμερα, από τα ΕΛΤΑ Μεσοχώρας. Ο ΟΓΑ έγκαιρα επίσης απάντησε και έστειλε τα απαραίτητα για το σκοπό αυτό έγγραφα. Όμως οι κάτοικοι ενημερώθηκαν μόλις τη Παρασκευή. Τα ΕΛΤΑ Μεσοχώρας λανθασμένα, άρα κακώς, παρέπεμπαν τους συνταξιούχους στη Αγροτική Τράπεζα Πύλης για είσπραξη της σύνταξης. Μέχρι και χθες Δευτέρα το ίδιο τους έλεγαν. Η σύνταξη όμως μόνο από τα ΕΛΤΑ μπορούσε να εισπραχθεί. Άγνοια ή πρόθεση που έχει σχέση με το κλείσιμο του καταστήματος και τη μετάθεση του υπαλλήλου σε άλλο κατάστημα της ευρύτερης περιοχής!
   Αυτή τη φορά το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με τη παρέμβαση του Προέδρου στη κεντρική διοίκηση – και τη συνδρομή του συγχωριανού μας για χρόνια υπεύθυνου ΟΓΑ Ηλία Διαμαντή. Όμως το πρόβλημα παραμένει και το ερώτημα είναι τι θα γίνει τον επόμενο μήνα.
   Με έναν τρόπο μπορεί να λυθεί και να μην μπουν οι δεκάδες κάτοικοι της Μεσοχώρας σε μεγάλη ταλαιπωρία. Να μείνουν τα ΕΛΤΑ Μεσοχώρας σε λειτουργία. Η περιοχή δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.
Το
mesochoranet θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει, υπεύθυνα όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: