Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ελκυστική η εκτροφή σαλιγκαριών .

Γέμισε ασφυκτικά απόψε το βράδυ η αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων από συμπολίτες μας που έσπευσαν να ενημερωθούν για την εκτροφή σαλιγκαριών.

Ελκυστική η εκτροφή σαλιγκαριών
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και μνημονίου οι τρικαλινοί και όχι μόνο αναζητούν νέους τρόπους για να αποκτήσουν ένα εισόδημα για να ζήσουν με την καλλιέργεια σαλιγκαριών να κρίνεται εξαιρετικά αποδοτική.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν  είχαν σχέση με ειδικά θέματα βιολογίας σαλιγκαριών, τους τύπους εκτροφής σαλιγκαριών και την οικονομική βιωσιμότητα μονάδων σαλιγκαροτροφείας.
Οι Πανεπιστημιακοί μέσω των εισηγήσεων τους και απαντώντας σε πάρα πολλές ερωτήσεις  τόνισαν πως η εκτροφή σαλιγκαριών αποτελεί μια καλή μορφή επένδυσης για τους εν δυνάμει σαλιγκαροτρόφους  η οποία όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο και προσοχή. Η εκτροφή σαλιγκαριών παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ελληνικό χώρο εφόσον εξετασθούν οι συνθήκες και με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί ως ένας νέος κλάδος ζωικής παραγωγής, που απαιτεί τεχνογνωσία και υποστήριξη.
Για την εκτροφή σαλιγκαριών απαιτείται αρχικό κεφάλαιο από 22.000 έως 24.000 ευρώ, τουλάχιστον 5 στρέμματα γης, πρακτική άσκηση σε εκτροφεία και πολύ υπομονή, αφού τα πρώτα κέρδη έρχονται μετά από ενάμιση χρόνο.
Η εκτροφή του σαλιγκαριού γίνεται με δύο τρόπους, σε ανοιχτούς χώρους (ανοιχτού τύπου σε χωράφια) και σε κλειστούς χώρους (κλειστού τύπου σε διχτυοκήπια ή σε εσωτερικούς κλειστούς ελεγχόμενους χώρους - αποθήκες).
e-enimerosi .
Ρε που καταντήσαμε . Θα χρειάζεται και γκλίτσα όταν θα τα βγάζουμε στη βοσκή ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: