Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Και για το κομμάτι γέφυρα Αλεξίου - Αρματωλικό πότε θα κάνουν κάτι ;

Σε διαβούλευση κομμάτι της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας .

Τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης ζητά η Διεύθυνση Δημόσιων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα το τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, προκειμένου να αποχαρακτηριστεί τμήμα της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας και ειδικότερα το κομμάτι από το ύψος του δακτυλίου Τρικάλων μέχρι και την παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου.
Έτσι τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποφασίσουν για την κατάταξη του εν λόγω οδικού τμήματος στο δευτερεύον Εθνικό Δίκτυο, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό έγγραφο της αρμόδια υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας. Βάσει των όσων ανέφερε χθες μιλώντας προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αρμόδιος επί θεμάτων Έργων αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος, ο οποίος και έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων Τρικκαίων και Πύλης απαιτείται και η σύμφωνα γνώμη των συναρμόδιων υπηρεσιών της Δ.Ε.Σ.Ε., της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Η άποψη της υπηρεσίας
Σύμφωνα με την άποψη της αρμόδιας υπηρεσίας επισημαίνεται ότι "το συγκεκριμένο οδικό τμήμα πρέπει να καταταχθεί στο Δευτερεύον Εθνικό Δίκτυο, διότι αποτελεί νέα χάραξη υφιστάμενου οδικού τμήματος του δευτερεύοντος Εθνικού οδικού Δικτύου"
"Πράσινο φως" για το ΕΣΠΑ
Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος Κ. Γερακούδη το έργο της κατασκευής του τμήματος της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας, από Γέφυρα Καραβοπόρου έως και Λυγαριά εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013 και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Θεσσαλίας» με άμεση έναρξη εργασιών και προϋπολογισμό 25.827.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην πλήρη κατασκευή του τμήματος της εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας, από Γέφυρα Καραβοπόρου έως και Λυγαριά σε μήκος 9,5 χιλ. περίπου και συνολικού ασφαλτοστρωμένου πλάτους 17 μέτρων. Επίσης θα κατασκευαστούν τρεις ισόπεδοι κόμβοι (Δροσερού, Παραποτάμου, Λυγαριάς) και θα αναμορφωθεί ο κόμβος Γόμφων. Θα κατασκευαστεί συνδετήρια οδός με την παλαιά εθνική οδό μήκους περίπου 1,10 χλμ. καθώς και το παράπλευρο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 4 χλμ. Τέλος προβλέπεται ο οδοφωτισμός των κόμβων. Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: