Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μέχρι τώρα μιλάνε μόνο για αρμοδιότητες . . . . . . .

Αρμοδιότητες και σωστή λειτουργία .

Σημαντικά ζητήματα για την λειτουργία του δήμου Πύλης συζητήθηκαν χθες στην συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος και τα Τοπικά Συμβούλια (ΤΣ) τριών Δημοτικών Ενοτήτων (ΔΕ).
Ειδικότερα, έλαβαν μέρος τα ΤΣ από τα δημοτικά διαμερίσματα των ΔΕ Πύλης, Γόμφων και Πιαλείων, ενώ αυτά των ορεινών περιοχών θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς χθες, λόγω του παγετού και των καιρικών συνθηκών, κρίθηκε φρόνιμο να μην μετακινηθούν τα μέλη των Συμβουλίων.
Ο κ. Κουφογάζος επισημαίνει καταρχήν το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση, στην οποία μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, και σημειώνει πως αντικείμενο ήταν η ενημέρωση και η εξέταση θεμάτων λειτουργίας του Δήμου, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός, επ' ωφελεία των δημοτών.
Επίσης, αναλύθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πύλης, ο οποίος βρίσκεται υπό κατάρτιση και παράλληλα εξετάστηκαν τα τεχνικά έργα, τόσο αυτά που αφορούν τον Δήμο, όσο και αυτά των επιμέρους διαμερισμάτων.
Οι αρμοδιότητες των ΤΣ, τα καθήκοντά τους και τα δικαιώματά τους, συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη, υπογραμμίζει ο κ. Κουφογάζος και αναφέρει πως είναι βασικό να γνωρίζει ο κάθε φορέας τι πρέπει να κάνει και τι πρωτοβουλίες μπορεί να αναλάβει, επισημαίνοντας παράλληλα την έκδοση της σχετικής απόφασης Δημάρχου περί αρμοδιοτήτων των ΤΣ και της έκδοσης των βιβλίων τήρησης πρακτικών.
Όσον αφορά το μείζον θέμα της κατάρτισης οργανογράμματος εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου Πύλης, ο κ. Κουφογάζος ενημερώνει ότι είναι έτοιμο και θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες, η ορθολογική κατανομή του προσωπικού, για να προχωρήσει ο Δήμος στην συνέχεια στην απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας στο ΕΣΠΑ και ΙSO, δύο στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη.
Τέλος, συνεδρίασε χθες το ΔΣ της ΔΕΥΑ Πύλης, η διαδικασία συγχώνευσης της οποίας με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του είδους που είχαν συστήσει οι Καποδιστριακοί Δήμοι έχει αποπερατωθεί, υπό την προεδρία του κ. Κώστα Μπουζιώκα, εξετάζοντας τρέχοντα θέματα της λειτουργίας της Δημοτικής Εταιρείας.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: