Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αρχίσαν τα καλά του Καλλικράτη . . . . . . . . και του μνημονίου .

Χωρίς σύνταξη δεκάδες συνταξιούχοι στη Μεσοχώρα Τρικάλων .

Από την Τοπική Κοινότητα Μεσοχώρας Τρικάλων, εκδόθηκε διαμαρτυρία, καθώς δεκάδες συνταξιούχοι έμειναν χωρίς σύνταξη.
Στην διαμαρτυρία, αναφέρεται πως «Όταν πριν από μήνες, μόλις είχαμε αναλάβει τα καθήκοντά μας, αναδεικνύαμε με έντονο τρόπο το ζήτημα κατάργησης των ΕΛΤΑ στη Μεσοχώρα, δεν περιμέναμε ότι τα σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους, θα προέκυπταν και τόσο σύντομα και σε τέτοιο μέγεθος.
Την περασμένη Παρασκευή δεκάδες συνταξιούχοι, κάτοικοι της Μεσοχώρας, διαπίστωσαν με οργή, ότι τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να τους καταβάλουν τη σύνταξη του Μαρτίου. Τους στέλνουν στη Αγροτική Τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ Πύλης !!! Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω κάτοικοι έγκαιρα και νόμιμα συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα του ΟΓΑ και των ΕΛΤΑ για να εισπράττουν τη σύνταξη στη Μεσοχώρα από τα ΕΛΤΑ, πληρώνοντας μάλιστα για το λόγο αυτό και τρία ευρώ το μήνα !!!
Ποιος ευθύνεται για την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων; Δεν τους φτάνει η εγκατάλειψη, η κακοκαιρία, η κρίση, το μνημόνιο; Τους στερούν και την τελευταία χαρά να μπορούν να πιουν έναν καφέ στο καφενείο και να δώσουν ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους. Έτσι κι αλλιώς η σύνταξη του ΟΓΑ δεν φτάνει για κάτι παραπάνω.
Το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει με το πιο δραματικό τρόπο, πρώτον πόσο απαραίτητο είναι να συνεχίσει η λειτουργία των ΕΛΤΑ στη Μεσοχώρα και δεύτερον πόσο λάθος κάνουν όλοι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι λύση ι ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.
Απαιτούμε από τα ΕΛΤΑ και τον ΟΓΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση και γραφειοκρατικές δικαιολογίες να καταβάλουν στη ΜΕΣΟΧΩΡΑ τη Δευτέρα τις συντάξεις των κατοίκων.
Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, να σταματήσει αμέσως η διαδικασία κατάργησης των ΕΛΤΑ Μεσοχώρας. Να πάρουν θέση επιτέλους στο ζήτημα οι τοπικοί αρχές, Περιφέρεια κλπ. Εδώ και μήνες περιμένουμε την απάντηση των κυβερνητικών βουλευτών στο υπόμνημα της Κοινότητας αλλά και του Δήμου Πύλης.
Δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Χωριού μας. Απαιτούμε τα αυτονόητα και δεν εκχωρούμε την αξιοπρέπειά μας».
Trikalanews.
Υ.Γ. Είπαμε από εδώ και πέρα - για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα - ανήκουμε στην Πύλη .
        Σε λίγο για όλες τις συναλλαγές με δημόσια υπηρεσία οι ορεινοί θα πρέπει να κατεβαίνουν από την Πόρτα και κάτω για εξυπηρετηθούν .

1 σχόλιο:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Άραγε στα άλλα χωριά της περιοχής παρατηρήθηκε ανάλογο πρόβλημα; Οι εκεί συνταξιούχοι του ΟΓΑ πώς εισπράττουν τη σύνταξή τους;