Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Κος Παντέρας επιμένει . . . . . . .

Όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες .

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πύλης η συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης .
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και κατοίκους .
Στα ψηλά της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Πύλης βρέθηκε το θέμα της συγκρότησης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης στο δήμο.
Σημειωτέον ότι στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
Μετά την συζήτηση που αναπτύχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δημαρχείου Γόμφων το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Πύλης με τη συμμετοχή όλων των φορέων και δημοτών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.
Ο συνολικός αριθμός των μονίμων μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας (κοινωνικοί εταίροι).
Από την πλευρά τους μέλη της συμπολίτευσης υπεραμύνθηκαν της σύστασης της επιτροπής, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα όσα αυτή θα προσφέρει στο δήμο και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.
Φτάνει να σημειωθεί ότι σκοπός της λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, στην αύξηση της συμμετοχικότητας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στην ουσιαστική ροή επικοινωνίας από τους πολίτες – δημότες προς τα όργανα λήψης αποφάσεων του δήμου και ανάδραση των μηνυμάτων των δημοτών μέσω της δυνατότητας πραγματικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και δήμου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Πύλης κ. Δημήτρης Αρμάγος εξέφρασε την αντίθεσή του στην συγκεκριμένη επιτροπή σημειώνοντας ότι κινείται στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης πολιτικής, δημιουργεί την εικόνα ότι κυριαρχεί συμμετοχική δημοκρατία, αλλά όμως δημιουργεί συνενόχους σε μια προκαθορισμένη πολιτική κατεύθυνση.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Παντέρας μιλώντας για το θέμα κατέθεσε τις απόψεις τους για τη σύσταση της επιτροπής τονίζοντας ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επιτροπή θα πρέπει να αγγίξει τα 50 άτομα, μέγιστο αριθμό που προβλέπει οι νόμος προκειμένου να υπάρξει πολυφωνία.
Φράγματα . 
Λίγο πριν ο κ. Απόστολος Παντέρας μέσω ερώτησης που κατέθεσε κάλεσε την δημοτική Αρχή να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος το θέμα των Φραγμάτων της Μεσοχώρας και της Πύλης, δυο σημαντικών έργων που δώσουν, όπως είπε, αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
Σκοπός της συζήτησης των θεμάτων, όπως σημείωσε ο κ. Παντέρας να διατυπωθούν και να καταγραφούν οι απόψεις των επικεφαλής των παρατάξεων για τα συγκεκριμένα έργα.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: