Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο κακός μας ο καιρός .

Πολικό ψύχος στο νομό μας , και σε όλη την Ελλάδα . Έως και -6οC έπεσε σήμερα ο υδράργυρος . Συνιστάται προσοχή στον παγετό .
Πολικές θα είναι οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν από χθες στην περιοχή των Τρικάλων με το θερμόμετρο να πέφτει αρκετά κάτω από 0οC.
Ήδη από χθες ο παγετός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού ενώ από σήμερα το κρύο θα γίνει ακόμη πιο τσουχτερό οπότε πολίτες και αρχές πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Ειδικότερα, η σημερινή μέρα ξεκινά με -6 βαθμούς το πρωί, θερμοκρασία που το σώμα θα αισθάνεται ως -10 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος μόλις που θα σκαρφαλώσει στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το απόγευμα και έπειτα, το θερμόμετρο πέφτει και πάλι αρκετές μονάδες κάτω από το μηδέν.
Το ίδιο σκηνικό παγετού θα επικρατεί και αύριο ενώ η θερμοκρασία βελτιώνεται ελάχιστα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι όπου μέχρι στιγμής αναμένεται θερμοκρασία 13 βαθμών Κελσίου με αραιές νεφώσεις. Στις ορεινές δε περιοχές του νομού η θερμοκρασία πιθανώς να πέσει και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Με βάση τα καιρικά φαινόμενα οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά όσοι κινούνται στο ορεινό δίκτυο λόγω του πάγου ενώ αναμένεται ιδιαίτερη κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποφυγή οποιονδήποτε προβλημάτων .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: