Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σε ετοιμότητα τα συνεργεία στα Τρίκαλα για την νέα χιονόπτωση .

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενόψει της επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται από αύριο ημέρα των Θεοφανίων.
Οπως ανέφερε ο προιστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Χούνος στο νομό μας, σύμφωνα με έκακτο δελτίο πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν παγετοί.
Ηδη και σήμερα 5 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έριξαν αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού σε διάφορα ανήλια σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στα ορεινά.
Πάντως όσοι θελήσετε να αναβείτε αυτό το τριήμερο στα ορεινά θια πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με εντιολισθητικές αλυσίδες . Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με χιονοπτώσεις και παγετό σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, βροχές στα πεδινά και ισχυρούς ανέμους.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.
H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.Συμβουλές της Τροχαίας σε οδηγούς και πεζούς είναι διαθέσιμες στο site: www.hellenicpolice.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: