Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Καινούργιος χρόνος - καινούργιες υποσχέσεις .

Εν αναμονή της μελέτης για τη γέφυρα Γκολφαρίου . 

Οι εργασίες αποκατάστασης δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από το καλοκαίρι .
Εν αναμονή της εκπόνησης της μελέτης για τη γέφυρα Γκολφαρίου στον Αχελώο βρίσκονται οι κάτοικοι του Μυροφύλλου οι οποίοι αναμένουν πρωτοβουλίες για την προώθηση του αναγκαίου για την οδική σύνδεση, έργου.
Ως γνωστόν, ήδη υπάρχει η έγκριση της προκηρύξεως και των λοιπών συμβατικών τευχών για την ανάθεση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΚΟΛΦΑΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τη γέφυρα Γκολφαρίου η οποία εξυπηρετούσε την κυκλοφορία οχημάτων προς και από το Μυρόφυλλο και η οποία παρασύρθηκε πέρυσι από τα ορμητικά νερά του Αχελώου.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητες κ. Ράπτης χαιρέτισε μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ τη συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας όμως, ότι «αν οι διαδικασίες είχαν προωθηθεί νωρίτερα, όπως ζητούσε ο ίδιος, ίσως θα είχε ήδη αποκατασταθεί η σύνδεση».
Ο ίδιος είχε αποστείλει σειρά υπομνημάτων στα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία παρέπεμψαν στην Περιφέρεια για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες αποκατάστασης της γέφυρας. Κατά την επιτόπια εξέταση της γέφυρας από μηχανικούς της Περιφέρειας αποκλείστηκε η λύση της αντικατάστασής της με προκατασκευασμένη από σίδερο καθότι αυτή δεν θα επέτρεπε την κίνηση λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ράπτης, προκρίθηκε η λύση της αποκατάστασης της προηγούμενης γέφυρας. Μόνο που αυτή τη φορά τα θυμέλαια των πυλώνων θα είναι βαθύτερα προκειμένου να μην επαναληφθεί η καταστροφή του προηγούμενου χειμώνα.
Τη συγκεκριμένη γέφυρα Γκολφαρίου, στη θέση «Γιαλός», την κατασκεύασε η ΔΕΗ πριν από 15 χρόνια, ως υποχρέωσή της για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που εγκατέστησε στη Γλύστρα, οπότε θα πρέπει να συμμετάσχει και η ίδια στην αποκατάστασή της. Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει συμμετοχή από τη ΔΕΗ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής της, στο ΕΣΠΑ.
Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη αναμένεται η ανάθεση του έργου το οποίο δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: