Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται ακόμη πιο τσουχτερό κρύο .

Χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας .

Την άγρια πλευρά του έδειξε ο καιρός στο νομό Τρικάλων τα περασμένα 24ωρα, με τον Αγιασμό των Υδάτων σε άλλες πόλεις του νομού να γίνονται εντός των εκκλησιαστικών πυλών, πλην των Τρικάλων παρά το ψύχος που επικρατούσε.
Ισχυροί βοριάδες χαμηλές θερμοκρασίες ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας ενώ και τις επόμενες μέρες αναμένονται παρόμοια καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για όσους επισκέπτες θα κινηθούν στο εθνικό δίκτυο για να επιστρέψουν στους τόπους διαμονής δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες θα πέσουν ακόμη και υπό του μηδενός.
Ειδικά στον ορεινό όγκο του νομού, από σήμερα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -2ο C έως και 7οC ενώ θα επικρατούν βοριάδες. Δεν αποκλείονται βέβαια και χιονοπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, μέχρι στιγμής, προβλέπονται για την ερχόμενη Τρίτη. Το σκηνικό ψύχους, θα επικρατεί και στην πόλη των Τρικάλων, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από μηδέν, με τη θερμοκρασία σώματος -2οC, έως και 9ο C το ανώτερο. Ο παγετός, προβλέπεται να διαρκέσει σχεδόν ολόκληρη την προσεχή εβδομάδα χωρίς να δείχνει σημάδια βελτίωσης ούτε προς το τέλος της.
Η μεγάλη έξοδος
Τόσο λόγω του τριημέρου, όσο και της παύσης των διακοπών για τους φοιτητές της περιοχής που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, αναμενόταν χθες και σήμερα ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς. Ήδη στα υπεραστικά ΚΤΕΛ προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια ενώ επί ποδός βρίσκεται και η τροχαία για αποφυγή προβλημάτων.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: