Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτό μέχρι στιγμής το οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων .

Συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα 87 μηχανήματα, ενώ υπάρχουν και 14 σημεία αποθήκευσης αλατιού.
Συνεχίζεται στα ορεινά του Νομού Τρικάλων, η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου και ήδη από την Ελάτη και πάνω και στα ορεινά του Δήμου Καλαμπάκας, έχει φτάσει το χιόνι τα 40 εκατοστά.
Το κύμα του χιονιά μέχρι στιγμής, έχει πλήξει σε επίπεδο Θεσσαλίας τον Νομό Μαγνησίας και λιγότερο τους Νομούς Λάρισας και της Δυτικής Θεσσαλίας.
Σποραδικά, νιφάδες χιονιού, κάνουν την εμφάνιση τους και στα πεδινά του Νομού Τρικάλων, ενώ το οδικό δίκτυο του Νομού, παραμένει ανοιχτό.
Όσοι οδηγοί, κινούνται στα ορεινά, πέρα της προσοχής λόγω ομίχλης, απαιτείται να διαθέτουν για παν ενδεχόμενο αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους, ενώ 24 οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Δήμων και ιδιωτών, επιχειρούν διαρκώς για να διασφαλίσουν ανοιχτό οδικό δίκτυο.
Εντωμεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, με χιονοπτώσεις και παγετό σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, βροχές στα πεδινά και ισχυρούς ανέμους.
Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει θέσει τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.
Συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα 87 μηχανήματα, ενώ υπάρχουν και 14 σημεία αποθήκευσης αλατιού.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: