Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Κανένα πακετάκι μακαρόνια για τους ξεχασμένους Ορεινούς ; ; ; ; ;

Συνέχεια στη διανομή τροφίμων . 

Συνεχίστηκε και χθες, η διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η διανομή δωρεάν τροφίμων γίνεται, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Χθες, το πρωί, έγινε διανομή ζυμαρικών στο χώρο των αποθηκών των πολυτέκνων στη Νέα Ζωαγορά, στο Σύλλογο Πολυτέκνων (42.380 κιλά), στον Σύλλογο ΑμΕΑ "Η Συμπαράσταση" (2.415 κιλά), στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φαρκαδόνας (485 κιλά) και στον Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών (2.075 κιλά).
«Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», δήλωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός αναφερόμενος στο πρόγραμμα για ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας, σημείωσε ότι «σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή που περνά η χώρα και λαμβάνοντας υπ' όψιν την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έλθει πολλές οικογένειες. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε με συντονισμένες κινήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογήσαμε γρήγορα τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα τα τρόφιμα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν άμεση ανάγκη».
17.000 δικαιούχοι .
Όπως προαναφέρθηκε, το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ την ευθύνη για το ν. Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων. Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, ξεπερνά φέτος κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τους 17.000 περίπου δικαιούχους.
Πρόκειται για άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και γι' αυτό τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).

Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: