Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Πύλη και TV .

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την τηλεθέαση που είχε η Πύλη στην εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» ο δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος.
 Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3 που μαγνητοσκοπήθηκε στο Περτούλι και μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή, είχε τηλεοπτικό αποτέλεσμα, απομένει να διαπιστωθεί αν θα κεφαλαιοποιηθεί και για τον τουρισμό της περιοχής.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Ειδικότερα, κάθε ρεκόρ τηλεθέασης ξεπέρασε η τελευταία εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» που προβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, στις 14.00 και ήταν αφιερωμένη στο Περτούλι του Δήμου Πύλης Τρικάλων.
H τηλεθέασή της βάση των πανελλαδικών μετρήσεων έφτασε μέσο όρο στο 13,9% αποδεικνύοντας ότι η αγάπη των τηλεθεατών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο καθώς κάθε καινούργιο επεισόδιο προσελκύει ανοδικά το ενδιαφέρον του κόσμου.
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και η δυνατή χιονόπτωση που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έδωσαν στο τηλεοπτικό κοινό την αυθεντική εικόνα του πανέμορφου χιονισμένου ορεινού προορισμού καθώς επίσης και την ελκυστική καταγραφή της εκπομπής στην κατάλευκη πλατεία του Περτουλίου με τους κατοίκους του χωριού επί ποδός να παρουσιάζουν τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους.
Η εκπομπή παρά το ότι προβλήθηκε μία ώρα νωρίτερα από τη σταθερή της παρουσίαση δε φάνηκε ούτε μία στιγμή να χάνει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού αγγίζοντας σε πεντάλεπτα στη Θεσσαλονίκη έως και 31,7%, στο υπ. Ελλάδας 20,8% ενώ πανελλαδικά άγγιξε 18,3% (476.199 τηλεθεατές).
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Γκίνος, Παρουσίαση: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης & Δημήτρης Καραθανάσης
Δ/νση Παραγωγής: Δημήτρης Βέττας, Ένθετο μαγειρικής: Δήμητρα Στεφανίδου
Μοντάζ: Γιάννης Ουρουτζόγλου, Γιώτα Καντούρη, Στέλιος Καφετζάκης.
Αυτά ως προς το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που συνεπάγεται και προβολή της περιοχής στο Πανελλήνιο που ήταν και ο στόχος της πρωτοβουλίας η οποία επετεύχθη χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κουτσονάσιο, τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής και τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων μέχρι τους εθελοντές. Το ζητούμενο βέβαια, είναι να κεφαλαιοποιηθεί και με αύξηση των επισκεπτών στον ορεινό όγκο. Αυτό βέβαια είναι συνάρτηση και άλλων παραμέτρων, όπως οι πρωτοβουλίες των επαγγελματιών της περιοχής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η μείωση των τιμών.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: