Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Υπογράφηκε η σύμβαση από γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά .

Υπογράφηκε χθες παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού στο κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων .


Για την κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση της νέας εθνικής οδού θα κατασκευαστούν τρεις ισόπεδοι κόμβοι (Δροσερού, Παραποτάμου και Λυγαριάς) .
Η σύμβαση ενός ακόμα σημαντικού έργου για το νομό μας υπογράφηκε χθες στο κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση οδού Τρικάλων – Πύλης (τμήμα από γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά)». Το έργο είναι προϋπολογισμού 20.787.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. και σύμφωνα με την προσφερθείσα έκπτωση (45,84%) η συνολική δαπάνη του θα είναι ποσού 11.859.553,36 ευρώ (Εργασίες και Φ.Π.Α.). Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Μιχαλάκης, και Ευθύμης Ρετζιάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπάρδας, Τσίγκας, Αργυροπούλου και Γακόπουλος, ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης «ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.» κ. Κωνσταντίνος Κόκκινος.
Το έργο .

Η υπογραφείσα σύμβαση αφορά την πλήρη κατασκευή του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, μήκους 9,50 km, με την εκτέλεση εργασιών Χωματουργικών και Τεχνικών Έργων, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης – Ασφάλισης και Ηλεκτροφωτισμού - Σηματοδότησης. Αναλυτικά, στο πλαίσιο του έργου αυτού προβλέπεται η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 9,50 km, με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, δύο ανά κατεύθυνση, η κατασκευή συνδετήριας οδού της παλαιάς Εθνικής Οδού με τη νέα χάραξη μήκους 1,10 km περίπου, η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά τη φορά χιλιομέτρησης μήκους 2,60 km (περιοχή γεωργικής εκμετάλλευσης) και η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά τη φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,40 km (περιοχή εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων). Για την κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση της νέας εθνικής οδού θα κατασκευαστούν τρεις ισόπεδοι κόμβοι (Δροσερού, Παραποτάμου και Λυγαριάς) και θα αναμορφωθεί ο ισόπεδος κόμβος Γόμφων (μορφής σταυρού). Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 36 μήνες.
Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις συνολικής έκτασης 362.712,67m2 έχουν κηρυχθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010 και αναμένεται η εκδίκαση για προσδιορισμό προσωρινής τιμής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κήρυξη απαλλοτρίωσης έκτασης 11.463,00 m2 που απαιτείται για την κατασκευή του κόμβου Δροσερού.
Δηλώσεις .

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαλλοτριώσεις, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, και αισιοδοξούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από την συμβατική προθεσμία περαίωσης που είναι 36 μήνες. Είναι ένα αναγκαίο έργο η διεκδίκηση του οποίου ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχία, που εκπόνησε τη μελέτη και ενισχύθηκε από την κοινωνική και πολιτική πίεση που υπήρχε από φορείς και υπηρεσίες για να μπορέσει τελικά να ενταχθεί το έργο, κατέληξε ο ίδιος .
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: